فوائد اعجاب آور چای سبز



مصرف چای سبز در تعداد انگشت شماری از خانواده ها رایج است اما این اطمینان وجود دارد که افراد با آگاهی از فوائد این چای بیشتر به سمت مصرف این آشامیدن ی ارزشمند جذب می شوند. اخیرا از فوائد بسیار چای سبز صحبتهای بسیاری می شود و حتی چای را بهترین آشامیدن ی بعد از آب می دانند. چای سیاه و هم چای سبز دارای رنگدانه هایی هستند که اثر کاهش ابتلا به سرطانهای مختلف در آنها دیده شده است. زمانی که چای با غلظتی مناسب دم بکشد، فقط محتوی نیمی از کافئین یک فنجان قهوه است. با این حال چای بدون کافئین نیز وجود دارد.

منبع : خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)

مردم چین از دیرباز چای سبز را به عنوان یک آشامیدن ی دارویی استفاده کرده و می کنند و به ارزش مخصوص این گیاه، اصول خاصی برای تهیه آن دارند. اخیرا علاوه بر مردم چین، چای سبز در بسیاری از کشورهای جهان طرفداران زیادی یافته است. دلیل اصلی این استقبال، آشنایی مردم دیگر کشورها با فوائد اصلاح ی این نوع آشامیدن ی است. هرچند در مسائل ی پیشنهاد و پیشنهاد مردم به یکدیگر علت اصلی مصرف برخی مواد غذایی یا آشامیدن یها است ولی در مورد چای سبز علاوه بر پیشنهاد دهان به دهان، محققان نیز فوائد دارویی آن را تایید کرده اند. آشامیدن هر روز سه تا چهار فنجان چای سبز مانع از ابتلا به بسیاری از ها می شود. محققان ۲۵ مورد را به عنوان دلایل اصلی مصرف چای سبز می دانند.



گیاه چای در آب و هوای گرم افزایش می نماید . برای تولید چای برگهای کوچکتر و جوانتر انتخاب می شوند. در مجموع سه نوع چای وجود دارد: چای سیاه، چای سبز و چای اولانگ (نوعی چای چینی). مزیت چای سبز بر چایهای دیگر این است که کمتر تحت تاثیر فرآیند قرار گرفته و ترکیبات موجود در آن پایدار باقی مانده است. چای سبز به عنوان یک ترکیب ضدسرطان و آنتی اکسیدان شناخته شده است. تحقیقات نشان می دهد که آشامیدن مرتب چای سبز می تواند در پیشگیری و اصلاح های لاعلاجی مثل سرطان بسیار تاثیر گذار باشد.



خرید چای سبز

بسیاری از فوائد چای سبز مربوط به ماده ای به نام کاتچین است که کار آنتی اکسیدانی آن بسیار بالا بوده نسبت به آنتی اکسیدانهای مشهور ی چون ویتامینهای C E بسیار قویتر عمل می نماید . آشامیدن چای سبز می تواند اقطعا ل ابتلا به بیماری های مختلف را کاهش دهد؛ از بیماری های آسان باکتریایی گرفته تا بیماری های مزمنی چون بیماری های قلبی، سکته، سرطان، مسائل دهانی دندانی، و استئوپرز. گیاه چای گل بزرگی است که دارای برگهای همواره سبز است و همان گونه که اشاره شد، چای سبز بومی کشور چین است در آن کشور بیش از پنج هزار سال مورد مصرف بوده است. امروزه چای در همه نقاط آسیا بخشهایی از خاورمیانه آفریقا نیز کشت می شود. چای سیاه تخمیر داده می شود و به اندازه چای سبز سالم نیست. چای سبز تخمیر داده نمی شود و چای اولانگ نیمه تخمیر شده است.



مروری بر فوائد چای سبز:



پیشگیری اصلاح سرطان:



چای سبز حاوی ترکیباتی بنام کاتچین، فیتوکمیکال پولیفنول است که این ترکیبها نوعی آنتی اکسیدان (Antioxidant) محسوب می شوند. آنتی اکسیدان قابلیت مبارزه با سلولهای سرطانی را داراست. این ترکیب می تواند از افزایش سلولها و تومورهای سرطانی پیشگیری نماید . میزان شیوع سرطانهایی چون پستان،‌ کولون، ‌پوست، پانکراس معده در بین افرادی که چای سبز می نوشند بسیار کمتر است. تحقیقات به عمل آمده نشان می دهد که افرادی که هر روز چای سبز می نوشند تهدید ابتلا به سرطان خود را تا میزان بسیار بسیاری کاهش می دهند.



همین طور اشویِژگزینشه مبتلا به سرطانهایی شبیه سرطان خون، ریه، معده، سینه و روده که چای سبز می نوشند در اصلاح بیماری کمک عمده ای می کنند. محققیق آشامیدن چای سبز را علت ی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان می دانند چراکه میزان آنتی اکسیدانهای موجود در آن ۱۰۰ مساوی تاثیرگذارتر از ویتامین C و ۲۵ مساوی تاثیرگذارتر از ویتامین E است. توجه کنیم که ویتامین C و E به عنوان دو آنتی اکسیدان با اهمیت بیان می باشند . به این ترتیب با آشامیدن چای سبز دریافت آنتی اکسیدان، بدن در مقابل ابتلا به سرطان مصون می شود. تحقیقات نشان می دهد که در کشورهایی که مردم هر روز چای سبز مصرف می کنند مسائل سرطان کمتر بوده است، هرچند بین این دو هیچ رابطه علت و معلولی تایید نشده است. اما چای سیاه فاقد چنین خاصیتی است. حتی اگر به میزان خیلی چای سیاه مصرف بکنید ، اقطعا ل ابتلا به سرطان روده، کیسه صفرا مخاط رحم را افزایش می دهید. به افراد سرطانی آشامیدن دو یا سه فنجان چای سبز در روز پشنهاد می شود. در ژاپن با وجود بالاترین آمار در استعمال سیگار، کمترین میزان سرطان ریه در آنها مشاهده شده است. مطالعات حاکی از آن است که مصرف بیشتر چای سبز با کاهش ظهور سرطان سینه رابطه دارد.



پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی:





یکی از عوامل اصلی امراض حمله های قلبی، وجود کلسترول بالا در خون آدم است. چای سبز علاوه بر ویتامینهای A و C خود، باعث کاهش کلسترول در خون هم می شود که این مساله تهدید حمله قلبی امراضی از این دست را پایین می آورد. همچنین مصرف چای سبز می تواند از ظهور های قلبی عروقی پیشگیری نماید . مصرف هر روز پنج فنجان چای سبز یا بیشتر می تواند تا 61 درصد از ظهور مریضی های قلبی بکاهد. وجود رادیکالهای آزاد در سرخرگ می تواند منجر به ظهور مریضی های قلبی عروقی شود. در حالی‌که کاتچین موجود در چای سبز قادر است از پوشش داخلی سرخرگ در مساوی رادیکالهای آزاد حفاظت کرده به این وسیله از ظهور های قلبی پیشگیری نماید . در ژاپن با وجود اینکه استعمال سیگار بسیار رایج و معمول است اما کمترین آمار بیماری های قلبی در آنها گزارش شده است. عده ای دلیل این کاهش را استفاده خیلی چای سبز می دانند. همین طور از آنجاییکه چای سبز سبب کاهش کلسترول بد خون (LDL)، تری‌گلیسیرید و فیبرینوژن (پروتیینی در خون که در شکلگیری لخته خون نقش دارد) می شود، به این وسیله قادر است از ظهور آرترواسکلروز (سخت شدن سرخرگها) پیشگیری نماید . با مصرف چای سبز کلسترول خون به میزان قابل توجه ی كم شدن می یابد. به این ترتیب می توان با آشامیدن چای سبز میزان کلسترول خون که یکی از شاخصهای با اهمیت ابتلا به بیماری های قلبی است را كم شدن داد. محققان معتقد هستند حتی بعد از سکته قلبی آشامیدن چای سبز باعث ترمیم سلولهای آسیب دیده رگها و قلب می شود و روند ترمیم سلولها را تسریع می نماید . آشامیدن هر روز حداقل سه فنجان چای سبز به بیماران قلبی توصیه می شود.



نکته دیگر این است که بعد از حمله قلبی پروتیینهایی در بدن تولید می شود که مرگ سلولی را به همراه دارد، درحالی که کاتچین موجود در چای سبز کار این پروتیین را متوقف کرده به این وسیله سکته های مغزی قلبی را به حداقل رسانده سرعت اصلاح را افزایش می دهد. یکی از عناصر فعال در چای سبز به اندازه آسپرین از تجمع پلاکتهای خونی پیشگیری می نماید که این امر گردش خون را اصلاح می بخشد.



كم شدن تری گلیسیرید:





کاتچین موجود در چای سبز ‌کار آنزیم لیپاز (آنزیم مسوول هضم چربیها) پانکراس (لوزالمعده) را مهار می نماید . در نتیجه، شکسته شدن چربی و تبدیل آن به اجزای قابل جذب با سرعت بسیار کمی صورت می گیرد. با توجه به اینکه افزایش تری‌گلیسیرید خون بعد از مصرف هر وعده غذایی ریسک فاکتور در ظهور بیماری های قلبی است، مصرف فنجان چای سبز در بین وعده های غذایی روشی مناسب در کاهش تری گلیسیرید خون است.



کاهنده فشارخون:





استفاده نیم تا 5/2 فنجان چای سبز در روز اقطعا ل ظهور پرفشاری خون را تا 64 درصد کاهش می دهد. در حالیکه مصرف بیش از 5/2 فنجان در روز از ظهور این تا 56 درصد می کاهد. پس هر روز مصرف سه الی چهار فنجان چای سبز پیشنهاد می شود.



پیشگیری از دیابت:





با افزایش سن، قندخون هم کم کم بالا می رود،بخصوص اگر به رژیم غذایی توجه کافی نداشته باشیم. وزن به مرور زمان بالا رفته و به دنبال آن اقطعا ل ظهور دیابت نوع دو افزایش می یابد. مصرف هر روز پنج فنجان چای سبز می تواند از ظهور دیابت پیشگیری نماید . چای سبز قادر است از عوارض ناشی از دیابت همچون آب مروارید مریضی های کلیوی به طرز معجزه آسایی پیشگیری نماید . ولی چای سبز چطور قادر به كم شدن قندخون است؟ به نظر می رسد ‌اصلی ترین مکانیسم، ‌مهار کردن کار آنزیم آمیلاز بزاق روده (آنزیم مسوول هضم نشاسته) است. با مهار شدن کار این آنزیم، نشاسته با سرعت بسیار آهسته ای می شکند و در نتیجه قندخون با سرعت کمی بالا می رود. مصرف چای به همراه یک وعده غذایی سرشار از کربوهیدرات منجر به كم شدن سرعت رها شدن گلوکز و کاهش جذب آن می شود و به این وسیله از ترشح انسولین پیشگیری می نماید .